top of page

Hout - aluminium ramen vs PVC ramen

Waarom kiezen voor houten-aluminium ramen in plaats van PVC ramen?


Als het gaat om het kiezen van ramen voor je huis, zijn er tal van opties om uit te kiezen, waaronder PVC, houten-aluminium en andere materialen. Bij Sidati hebben we bewust gekozen voor houten-aluminium ramen als een superieure keuze ten opzichte van PVC, en werken we nauw samen met onze partner Mondian voor al ons schrijnwerk. 


Hier zijn enkele redenen waarom we deze keuze hebben gemaakt en waarom ook jij zou moeten overwegen om voor houten-aluminium ramen te gaan.

1. Esthetiek 

Houten-aluminium ramen bieden een ongeëvenaarde esthetische uitstraling. De combinatie van hout aan de binnenkant van de ramen met een duurzame aluminium bekleding aan de buitenkant creëert een verfijnde en warme uitstraling die past bij diverse bouwstijlen. Hierdoor zijn ze een populaire keuze  voor diegenen die op zoek zijn naar zowel functionaliteit als schoonheid.


2. Duurzaamheid en lange levensduur

Een van de belangrijkste redenen waarom we houten-aluminium ramen verkiezen boven PVC is hun duurzaamheid en lange levensduur. Aluminium is extreem weerbestendig en roestbestendig, terwijl hout een natuurlijk isolatiemateriaal is. Deze combinatie resulteert in ramen die bestand zijn tegen de elementen en die vele jaren meegaan zonder dat ze hun esthetische waarde verliezen. In vergelijking hiermee kunnen PVC-ramen na verloop van tijd hun kleur verliezen of vervormd raken door blootstelling aan zonlicht en temperatuurveranderingen. Houten - aluminium vereisen weinig onderhoud.


3. Energie-efficiëntie

Houten-aluminium ramen bieden uitstekende thermische isolatie, waardoor ze een ideale keuze zijn voor energiezuinige woningen. De combinatie van het isolerende vermogen van hout en de duurzaamheid van aluminium resulteert in ramen die warmteverlies minimaliseren en de energie-efficiëntie van je huis verbeteren. Dit kan resulteren in lagere energiekosten op de lange termijn.


4. Milieuvriendelijkheid

Houten-aluminium ramen zijn ook een milieuvriendelijke keuze. Hout is een hernieuwbare grondstof en aluminium is recyclebaar, waardoor deze ramen een duurzame optie zijn voor wie begaan is met het milieu.Waarom Mondian?

Bij het kiezen van houten-aluminium ramen voor je huis is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbare partner voor het schrijnwerk. Wij kiezen bewust voor Mondian vanwege hun uitstekende vakmanschap, expertise en toewijding aan kwaliteit. Mondian staat bekend om zijn hoogwaardige producten en nauwgezette aandacht voor detail, wat resulteert in ramen die niet alleen mooi zijn, maar ook lang meegaan en goed presteren.


Conclusie

Als je op zoek bent naar ramen die zowel elegantie als functionaliteit bieden, overweeg dan om te investeren in houten-aluminium ramen in plaats van PVC. De combinatie van natuurlijk hout en duurzaam aluminium resulteert in ramen die de tand des tijds kunnen doorstaan en je huis voorzien van een tijdloze uitstraling. 


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page