top of page

We are the first generation to feel the impact of climate change and the last generation that can do something about it!
- Barack Obama

We zijn reeds 20 jaar gespecialiseerd in houtbewerking. Wanneer we onze eigen bouwdroom realiseerden temidden van het groen sprong de vonk helemaal over. Het plezier en de voordelen van duurzaam, ecologisch en biologisch wonen, ervaren we nog elke dag. Het zou zonde zijn om dat enkel voor onszelf te houden, zeker als je weet dat we daar in de bouwsector écht wel het verschil mee kunnen maken. Niet enkel voor de bewoners, maar ook voor de planeet die we nog altijd liever groen zien dan betongrijs. 

 

Van schrijnwerkerij naar houtbouw


Werken met hout zit al lang in de vingers van David, de oprichter van Sidati. Hij begon met vogelhuisjes, maar zag al snel mogelijkheden voor hout in interieurs en door de jaren ook volledige constructies in hout.

"Onze bouwaanpak beperkt zich niet tot één aspect. We zien het totaalproject, het grotere geheel of laten we het de 'bouwdroom' noemen. Dat gaat verder dan wat er constructiegewijs nodig is of hoe het huis, de aanbouw of renovatie er moet uitzien.

Onze klanten wonen hierin, ze bouwen hun leven op en dat hangt samen met een manier van levensstijl waar ze veel belang aan hechten. Gezonde, natuurlijke en duurzame materialen maken daar deel van uit, maar ook modern comfort en het esthetische aspect vinden zij belangrijk."


Vooruitstrevende bouwmethodes

 

Als team zijn we dus continu op zoek naar duurzame, innoverende bouwmethodes die tegemoet komen aan de uiteenlopende wensen van onze klanten. De goesting om ecologisch te bouwen en dit als ‘standaard’ te zien met alle ‘vrijheden’ zoals in het klassieke bouwen, blijft onze grooste drijfveer. We bouwen en renoveren steeds met FSC gelabeld hout en proberen zoveel mogelijk niet-ecologische materialen te weren.

 

Samen op weg 


Een uiterst aangenaam neveneffect van ons werk is dat we fantastische mensen mogen ontmoeten die hetzelfde denken over ecologisch bouwen en verbouwen. Dat is meteen ook een voorwaarde om met ons in zee te gaan. 
We doen namelijk niets anders, maar dat dan wel van a tot z. Houtskelet, dak en isolatie. Uiteraard begeleiden we je graag in je keuzes en hoef je niet in te boeten aan stijl of comfort. 


Transparantie en overleg zijn onze stokpaardjes. Hadden we al verteld dat we de constructie zelfs eerst helemaal virtueel uitzetten om ze zo probleemloos in het echt te kunnen opbouwen? Dat scheelt gigantisch in tijd. Op enkele maanden tijd staat je droom recht. En die gaat een leven lang mee!


Kan je haast niet wachten?

Vertel ons over je plannen

Bij ons kan je rekenen op

Eén aanspreekpunt,
van plan tot uitvoering

Duidelijke planning,

propere werf

Open
communicatie

Een to-the-point en
no-nonsense aanpak

Het dreamteam

“None of us is as smart as all of us.”

We kiezen heel bewust voor een hecht team waarvan we weten dat ze aan onze norm van kwaliteit kunnen voldoen. Doordat we al die jaren samenwerken en onze bouwprocessen goed voorbereiden, kunnen we met dit team in een mum van tijd grootse dingen realiseren. Maak kennis met David, Claire, Ive, Rikkert, Tine, David, David, Monja, Glenn, Joachim, Ellen, Ruben & Daan.

bottom of page