top of page

Gezond en duurzaam
wonen met hout

Bouwen met Sidati.

Dat is kiezen voor duurzaamheid

Houtskeletbouw

Voor ons is het duidelijk, wij zijn al lang overtuigd van de meerwaarde van houtskeletbouw. Hout is van nature het beste bouwmateriaal om energiezuinig te bouwen. Bij ons kan je dus terecht voor het zetten van houten constructies, dat is onze hoofdactiviteit.  

Kies je voor ons, dan kies je ook voor bio-ecologisch bouwen.

Ecologisch &

gezond wonen

Bouwen en renoveren met hout 

Een houten woning is een unieke beleving 
en staat borg voor een gezonde manier van wonen omdat er steeds een prettig woonklimaat heerst. Hout is immers vochtregulerend en heeft uitstekende isolerende kwaliteiten, het afkoelen en opwarmen verloopt gelijkmatiger dan bij andere materialen.

Sidati werkt enkel met houtsoorten die het FSC label dragen. Dat wil zeggen dat bij de houtontginning aan verantwoord bosbeheer wordt gedaan. Hout is een natuurlijke grondstof. Bij verantwoord bosbeheer oogst men het hout maar gebeurt er ook iets met de vrijgekomen plekken in het bos. De natuur kan er haar vrije gang gaan of de mens komt tussen en de lege stukken worden opnieuw beplant.

 

De keuze voor Eurabo als leverancier voor onze materialen is voor ons een evidentie. Hun kennis en deskundigheid en uiteraard ook hun visie op een duurzame leefwereld maakt hen de perfect partner.

Een huis is als een tweede huid. En die hou je liefst gezond. Bio-ecologisch bouwen is voor ons een must. Met ons bouw je meer dan een huis, je bouwt je eigen SIDATI!

Daken

Een dak beschermt je niet alleen tegen de regen, maar is evenzeer een bescherming tegen koude en warmte.

Je huis heeft natuurlijk ook een dak nodig. Dat dak beschermt je niet alleen tegen de regen maar is evenzeer een bescherming tegen koude en warmte. Een goede houten dakconstuctie met correcte isolatie is dus zeker een must. Wanneer je een nieuwe woning laat zetten of kiest voor een renovatie, dan bekijken we graag met jou hoe je dak er moet uitzien.

Betere bescherming

Isolatie

Warmte en koude trotseren, doe je door biologisch te isoleren. Bij Sidati doen we aan doorgedreven  isoleren. Alles start bij de schil.

Duurzaam &

besparend

SIDATI is een erkende IQ3 plaatser van ISOPROC.
Wil je alle info lezen over IQ3, dan verwijzen graag door naar de website van onze leverancier ISOPROC .
 

Naast IQ3 werken ook zeker met andere ecologische producten zoals de isolatiematerialen van Steico en katoenisolatie van Métisse.
 

Houtskeletbouw leent zich uitstekend om doorgedreven te isoleren. De techniek is ook heel interessant als je passief bouwt. Je kan correct isoleren zonder in te boeten op woonruimte omdat  de wandopbouw bij houtskelet je toelaat om de isolatie in de structuur aan te brengen.

Een energiezuinig huis begint bij een goed ingepakte buitenschil. Deze schil zorgt ervoor dat de warmte in je woning niet verloren gaat via dak, muren en vloer. Het is een buffer tussen binnen- en buitenklimaat. Kies je voor ons om je houtskeletbouw te zetten of een renovatie te doen, dan integreren we meteen ook deze vorm van isoleren. 
 

We trekken hier uiteraard terug de kaart van natuurlijke isolatie. Na veel onderzoek kiezen we resoluut voor de inblaasisolatie met papiervlokken, ook wel cellulosevlokken genoemd. Technisch opteren we voor IQ3 van ISORPOC wegens de lage milieu-impact en efficiënte manier van werken. Cellulosevlokken worden ingeblazen in gesloten compartimenten. Dankzij de inblaastechniek kan een 100% vulling worden gegarandeerd en kostenefficiënt grote isolatiediktes worden bereikt. Aan de hand van metingen wordt de juiste densiteit conform aan de CE-normen gecontroleerd.

Gezien IQ3 in België wordt geproduceerd heeft het een lage milieu-impact! Deze methode vergt dus heel weinig energie en stimuleert de korte keten industrie. Een serieus pluspunt op vlak van milieu!

Plannen om te bouwen met hout?

We luisteren graag naar je plannen en werken samen aan de ideale
oplossing voor jouw project.

bottom of page