top of page

het Sidati team
oftewel ons 'dreamteam'

Wanneer we in ??2010 onze eigen bouwdroom realiseerden temidden van het groen sprong de vonk helemaal over. Het plezier en de voordelen van duurzaam, ecologisch en biologisch wonen, ervaren we nog elke dag. Het zou zonde zijn om dat enkel voor onszelf te houden, zeker als je weet dat je daar in de bouwsector écht wel het verschil mee kan maken. Niet enkel voor de bewoners, maar ook voor de planeet die we nog altijd liever groen zien dan betongrijs. 

 

Van schrijnwerkerij naar houtbouw


Werken met hout zit al lang in de vingers van David, de oprichter van Sidati. Hij begon met vogelhuisjes, maar zag al snel mogelijkheden voor hout in interieurs en door de jaren ook volledige constructies in hout.

"Onze bouwaanpak beperkt zich niet tot één aspect. We zien het totaalproject, het grotere geheel of laten we het de 'bouwdroom' noemen. Dat gaat verder dan wat er constructiegewijs nodig is of hoe het huis, de aanbouw of renovatie er moet uitzien.

Onze klanten wonen hier in, ze bouwen hun leven op en dat hangt samen met een manier van leven waar ze veel belang aan hechten. Gezonde, natuurlijke en duurzame materialen maken daar deel van uit, maar ook modern comfort en het esthetische aspect vinden zij belangrijk."


Vooruitstrevende bouwmethodes

 

Als team zijn we dus continu op zoek naar duurzame, innoverende bouwmethodes die tegemoet komen aan de uiteenlopende wensen van onze klanten. De goesting om ecologisch te bouwen en dit als ‘standaard’ te zien met alle ‘vrijheden’ zoals in het klassieke bouwen, blijft onze grooste drijfveer. We bouwen en renoveren steeds met FSC gelabeld hout en proberen zoveel mogelijk niet-ecologische materialen te weren.

 

Samen op weg - gedeelde droom

Een leuk neveneffect van ons werk is dat we fantastische mensen mogen ontmoeten die hetzelfde denken over ecologisch bouwen en verbouwen. Dat is meteen ook een voorwaarde om met ons in zee te gaan. Tja, we doen namelijk niets anders, maar dat dan wel van a tot z. Houtskelet, dak en isolatie. Uiteraard begeleiden we je graag in je keuzes en hoef je niet in te boeten aan stijl of comfort. 


Transparantie en overleg zijn onze stokpaardjes. Hadden we al verteld dat we de constructie zelfs eerst helemaal virtueel uitzetten om ze zo probleemloos in het echt te kunnen opbouwen? Dat scheelt gigantisch in tijd. Op zes maanden tijd staat je droom recht. En die gaat een leven lang mee!


Kan je haast niet wachten?

Vertel ons over je plannen

Ons dreamteam

We kiezen heel bewust voor een hecht team waarvan we weten dat ze aan onze norm van kwaliteit kunnen voldoen. Doordat we al die jaren samenwerken en onze bouwprocessen goed voorbereiden, kunnen we met dit team in een mum van tijd grootse dingen realiseren. Maak kennis met David, Claire, Ive, Jeroen en Seppe.

190215-Berendrecht-%C2%A9MarbleMoon-05_e

David, houtbouwer

Op tienjarige leeftijd timmerde hij zijn eerste vogel- en konijnenhokje in mekaar. Verkocht ze vervolgens (slim gezien) op de terrasjes van de Lierse café’s. Vanaf dan was hij onstopbaar en zag hij het alsmaar grootser. Dierenhokjes werden keukens en daarna 'grote mensen' huizen. Altijd vanuit zijn passie voor hout. Woondromen  realiseren, daar mag je David voor uit zijn bed bellen. 
Waar anderen twijfelen, zegt David 
'Wij kunnen dat!"

190215-mechelen-%C2%A9MarbleMoon-29_edit

Claire, de madam van het plan

Na zeventien jaar leidinggeven in de IT omgeving van de sociale sector, was het tijd om een nieuwe weg in te slaan en stapte Claire vol overtuiging mee in de organisatie. Aan één voorwaarde: de vrijheid hebben om ‘de organisatie mee naar een hoger niveau tillen’. Want ze is ervan overtuigd dat je als vrouwelijke ondernemer heel wat verschil kan maken. Claire en David vormen de perfecte tandem. Zij leidt projecten in goede banen. David doen dat 'in the field'. Samen realiseren van henzelf en van anderen en dat geeft haar nog elke dag een boost! 

190215-mechelen-%C2%A9MarbleMoon-29_edit

Ive, tekenaar

'Onzen' Ive, we noemen hem ook wel den 'ancien' van de Sidati familie. Hij stond mee aan de wieg van het bedrijf en is al die jaren een echte 'compagnon de route'. Ive ademt ecologie. Eerlijke houtbouw en isolatie kennen geen geheimen meer voor hem. Hij is de man die (3D) tekent, rekent en telt tot het klopt. Hij kan als geen ander de wensen van de klanten omzetten in een creatief ontwerp dat de wildste dromen overtreft!

 

Ecologisch &

gezond wonen

Duurzaam &
besparend

Professioneel &
ervaren team

190215-Berendrecht-%C2%A9MarbleMoon-05_e

Jeroen, houtbouwer

Soms is toeval geen toeval. David leerde Jeroen kennen tijdens de opleiding IQ3,  de ecologisch keuze was dus al gemaakt. De vervoeging bij het team werd al snel realiteit. Voor Jeroen is hout een evidentie. Hij is ook gefascineerd door eeuwenoude constructies in hout. Zoekt steevast naar de beste oplossing voor elk project. Jeroen is de man met een ecologisch missie én een hart voor zijn eigen thuis. We kunnen ons geen beter match met ons team inbeelden!
 

190215-mechelen-%C2%A9MarbleMoon-29_edit

Seppe, houtbouwer

"Steenbok" was Seppe zijn antwoord op onze vraag hoe hij zichzelf zou omschrijven. Uiteraard ging het niet om zijn sterrenbeeld, maar totemnaam die kenmerkend is voor zijn  behendig-heid en evenwichtsgevoel. Handig als je het dak op moet. Maar ook de teamgeest,  vriendelijkheid en nieuwsgierigheid herkennen we. En ok, soms een beetje koppig, maar altijd bereid om te leren. Hij startte als junior, maar kan zich ondertussen 'ervaren houtbouwer' naast zijn totem zetten. 
 

bottom of page